RECOMANACIONS COVID

Tots els actes de la Festa Major són actes segurs, seguint totes les indicacions marcades pel PROCICAT.

Amb la voluntat de mantenir l’activitat festiva, els actes tradicionals s’han reinventat i es condicionaran a les recomanacions sanitàries per garantir les distàncies de seguretat, l’ús de la mascareta, evitar aglomeracions i permetre controls d’accés i aforament.

PUNT LILA

Estima la Festa, Gaudeix amb respecte!

Per continuar treballant per unes festes segures i en contra de les violències masclistes, tindrem un equip de quatre persones, dues especialistes en drogues, consums i civisme, que faran de vetlladores, i dues especialistes en violències masclistes i sexuals que s’encarregaran del Punt Lila.

Dins d’aquest equip de quatre, hi haurà una parella itinerant, que es mourà per l’espai de festa i entorns, per detectar situacions i intervenir, si cal. I dues persones més, que s’encarregaran de gestionar l’estant del Punt Lila, així com el punt d’atenció relacionat amb els consums.

Els horaris de les persones vetlladores i del punt lila seran divendres 15 i dissabte 16 de les 23 h fins les 2 h de la matinada.

Ubicació del Punt Lila:

Al pàrquing de davant de la piscina municipal

Ubicació del Punt Lila

Al pàrquing de davant de la piscina municipal.

Protocol d’abordatge de violències sexuals en espais públics en contextos d’oci de Vacarisses

Per un altre costat, aquesta Festa Major posarem en pràctica, per primera vegada, el Protocol d’abordatge de violències sexuals en espais públics en contextos d’oci de Vacarisses que es va elaborar l’estiu passat, amb l’objectiu principal d’abordar les violències sexuals als espais d’oci a través de la sensibilització i la coordinació de circuits específics per les diverses persones i agents que formen part de l’entorn.

A més, també proporcionem un circuit específic d’actuació dirigit a aquelles persones participants de la festa, i que no formen part de l’organització, que siguin testimonis d’alguna agressió.

Mobilitat

Finalment, aquest any, lligat al Punt Lila i a les vetlladores de nit, hem organitzat uns grups de tornada a casa caminant, cap a les urbanitzacions més properes al nucli del municipi, La Coma, L’eixample, Torreblanca I i Torreblanca II. Aquests grups sortiran tres vegades durant la nit, a les 00:30 h, a la 01:00 h i a les 02:00 h de la matinada, i es proporcionarà el número de telèfon vinculat al Punt Lila i al serveis de vetlladores per qualsevol incident o necessitat que pugui sorgir.