PROGRAMA FESTA DE LA VACA

FIRA DEL SEGLE XVIII

A. 10h Visita guiada al Castell.

B. 11:30h Racó de contes “Sempre quan acabo dic…” a càrrec de Jordi Font a la cruïlla C. Torrota i C. Pau Casals.

C. Vesteix-te de l’època i vine a fer-te una foto instantània al PHOTOCALL,situat a la cruïlla C. Torrota i C. Pau Casals. Te la regalarem !!.

D. Punt d’informació i venda de samarretes de la Festa Vaca.

E. A la Pl. de l’Església hi haurà campament militar i demostracions d’ofici del S. XVIII.

F. Jocs per la canalla al C. Lladern.

G. Hi haurà un punt de Food Trucks pels sopars de divendres i dissabte, al túnel del Punt de Vol. Taules i cadires a la Pl. del Punt de Vol.

Per tal de garantir una festa segura, i donant continuïtat a la campanya Estima la festa, gaudeix amb respecte, seguim realitzant accions per reduir els riscos associats als contextos d’oci nocturn en relació als consums, a les agressions i violències masclistes, sexuals i de gènere i al civisme i la convivència.

Durant totes les nits de festa, hi haurà dispensació gratuïta d’aigua a les barres i comptarem amb la presència dels estands de vetlladores i Punt Lila i el personal itinerant format per abordar aspectes relacionats amb les temàtiques anteriors.

També continuem aplicant mesures per aconseguir unes festes més sostenibles. Recordeu de portar el vostre got de casa, si l’heu de comprar el preu serà de 3€.

Oci nocturn segur i lliure de sexismes a la Festa de la Vaca

A banda del Punt Lila i les persones vetlladores, es recupera la iniciativa per tornar a casa en companyia

Des de ja fa uns anys, a la Festa de la Vaca es vetlla per crear espais segurs i promoure un oci nocturn igualitari i lliure de sexismes. Enguany, el divendres 26 i el dissabte 27 tornarà a ubicar-se al carpa del Punt Lila, al vestíbul de La Fàbrica. L’objectiu d’aquest servei és prevenir, detectar i atendre les violències masclistes i LGTBI-fòbiques en contextos d’oci.

Coordinant-se amb el personal del Punt Lila, també hi seran presents les persones vetlladores, que realitzen una itinerància pels voltants de l’espai on té lloc l’esdeveniment nocturn. D’aquesta manera, es volen evitar possibles situacions d’incivisme i molèsties al veïnat, a més de riscos associats al consum d’alcohol i altres substàncies. Així mateix, es pretén prevenir, detectar i intervenir en cas d’agressió masclista.

De nou, la Festa de la Vaca comptarà amb la iniciativa Tornada Segura a Casa, que consisteix a concretar unes hores específiques per fer coincidir aquelles persones que tornen soles a casa caminant. Es crearan grups i se circularà per camins específics per poder caminar en companyia el màxim trajecte possible. La sortida serà des del Punt Lila i comptarà amb la coordinació de les persones vetlladores i la Policia Local.